Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Návrh interiéru bezobalového obchodu s kaviarňou
Nagy, Csaba
Tématem bakalářské práce je návrh interiéru bezobalového obchodu s kavárnou v rekonstruovaném prostoru a následně také návrh do něj umístěného atypického nábytkového prvku. Při návrhu interiéru bude cíl kladen na to, aby daný prostor splnil všechny požadavky jak na provoz kavárny, tak na provoz bezobalového obchodu. Aby bylo možné najít vhodné řešení, je v první části vypracovaná analýza bezobalových obchodů a kaváren, kde bola rozebrána historie bezobalových obchodů, obalů jako artefaktů, také správná ergonomie kaváren a bezobalových obchodů. Navrhnutým atypickým prvkem je barový pult, u něhož byl kladen důraz na tvar, funkčnost a jeho umístění v daném prostoru. V poslední části práce je návrh barového pultu důkladně rozebrán, včetně konstrukce a materiálové skladby. Součástí je i kalkulace materiálových nákladů barového pultu, výkresová dokumentace a vizualizace interiéru a barového zázemí.
Analýza interiéru vybraných gastronomických zařízeních
Kobza, Tomáš
Bakalářská práce se zabývá zpracováním analýzy interiéru dvou různých gastronomických provozů. V práci je zmíněna historie pohostinství, dále rozebírá jednotlivé druhy gastronomických zařízení, charakterizuje jednotlivé funkce personálu v pohostinství, uvádí různé druhy osvětlení, řeší typologii nábytku v pohostinství a jeho provázanost s interiérem. Dále se v práci rozebírají druhy komunikačních zón v interiéru, a veškeré vybavení baru a zápultí, včetně nástrojů a spotřebičů, které barman potřebuje ke své práci. Všechny tyto zmíněné aspekty jsou v práci popsány a rozebrány, jsou zde uvedené I jednotlivé návaznosti a spojitosti mezi nimi, které ve výsledku vytvářejí celkový funkční interiér. S ohledem na tyto poznatky je v práci provedena analýza dvou gastronomických subjektů s celkovým zhodnocením funkčnosti a vybavenosti interiéru. Dále jsou zde zpracované návrhy na vytvoření změn a úprav v interiéru ke zlepšení funkčnosti interiéru a ergonomie práce.
Návrh interiéru rodinné kavárny
Gapková, Kateřina
Cílem mé bakalářské práce je navrhnout renovaci kavárny v malém městě tak, aby se kavárna stala zajímavým prostředím, do kterého lidé budou rádi chodit, trávit čas s rodinou, přáteli nebo zajdou na rychlou kávu s sebou. V první části mé práce jsem se zabývala vznikem kaváren a jejich prostředím. V druhé části je vlastní návrh rekonstrukce kavárny.de jsem se snažila do celého prostoru vnést světlo a opticky zvětšit její prostředí, aby kavárna působila příjemně. Dále jsem se snažila zvýraznit její zajímavou vnitřní stavbu. V poslední části je návrh atypického nábytkového prvku (barového pultu) a materiálové náklady. Výstupem je výkresová dokumentace doplněná o vizualizace, návrh atypického prvku s výpočtem jeho ceny.
Návrh interiéru Tapas baru a restaurace
Kulíková, Alžběta
Tématem práce je návrh interiéru tapas baru a restaurace a design a konstrukce barového pultu bez zázemí, jako solitéru. Design interiéru i baru je vytvořen podle požadavků investorů tak, aby bylo maximalizováno využití prostoru a celková atmosféra ladila s druhem podávané kuchyně. V práci je obsažena rešerše stávajících tapas barů v příslušném městě ve Velké Británii, kde se restaurace nachází. Obsaženy jsou také zásady při zařizování pohostinských interiérů, zahrnuta jsou i specifika pro Spojené Království. Vlastní konstrukční řešení baru je vytvořeno s ohledem na bezpečnostní a technické požadavky. Výstupem jsou vizualizace interiéru, výkresová dokumentace, kusovníky a výpočet ceny barového pultu v úrovni přímých materiálových nákladů.
Analýza interiéru vybraných gastronomických zařízeních
Kobza, Tomáš
Bakalářská práce se zabývá zpracováním analýzy interiéru dvou různých gastronomických provozů. V práci je zmíněna historie pohostinství, dále rozebírá jednotlivé druhy gastronomických zařízení, charakterizuje jednotlivé funkce personálu v pohostinství, uvádí různé druhy osvětlení, řeší typologii nábytku v pohostinství a jeho provázanost s interiérem. Dále se v práci rozebírají druhy komunikačních zón v interiéru, a veškeré vybavení baru a zápultí, včetně nástrojů a spotřebičů, které barman potřebuje ke své práci. Všechny tyto zmíněné aspekty jsou v práci popsány a rozebrány, jsou zde uvedené I jednotlivé návaznosti a spojitosti mezi nimi, které ve výsledku vytvářejí celkový funkční interiér. S ohledem na tyto poznatky je v práci provedena analýza dvou gastronomických subjektů s celkovým zhodnocením funkčnosti a vybavenosti interiéru. Dále jsou zde zpracované návrhy na vytvoření změn a úprav v interiéru ke zlepšení funkčnosti interiéru a ergonomie práce.
Interiér zámecké restaurace
Jurůjová, Lucie
Téma této diplomové práce je návrh interiéru zámecké restaurace v Kroměříži. Návrh je opřen o požadavky investora a o zásady při navrhování interiérů. Výtvarný koncept je inspirován samotnou budovou a jejími historickými prostory. Součástí práce je návrh atypické nábytkové jednotky -- barového pultu včetně vypracování výkresové dokumentace a předběžného rozpočtu materiálu
Návrh konstrukce barového pultu
Nádvorník, Jan
Bakalářská práce se zabývá návrhem konstrukce barového pultu. Pro vytvoření práce bylo nutné seznámit se s dosavadním stavem řešené problematiky, zvolit vhodné materiály a konstrukční řešení daného prvku. Výsledkem práce je návrh ve formě technické dokumentace a vizualizací výrobku. Při práci byl kladen velký důraz na soulad výsledného návrhu s platnými normami. Práce déle obsahuje posouzení ekonomičnosti v úrovni vlastních materiálových nákladů.
Návrh interiéru kavárny
Zahradník, Michal
Bakalářská práce se zabývá studiem veřejného interiéru, konkrétně kavárny. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Praktická část má za úkol představit návrh interiéru vytvořeného v prostorách starého mlýna a nábytkového prvku (barového pultu) vloženého do tohoto interiéru. Jako zdroj výchozích informací je rešerše historického a současného stavu neboli teoretická část, kde je zkoumáno jak celkové rozvržení interiéru, tak jednotlivé segmenty kavárenského nábytku. Důležitým výstupem práce je zhodnocení výsledků a informací v praxi při následném možném zhotovování interiéru.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.